Jelly

Jelly – tai vidutinio vėlyvumo – vėlyva bulvių veislė, subręstanti tarp rugpjūčio ir spalio mėnesių. Šių bulvių odelės yra geltonos, o vidus ryškiai geltonos spalvos. Gumbai yra vidutinio dydžio ar dideli, ovalios formos, labai sekliomis akutėmis. Jelly yra puikios prekinės išvaizdos ir tinka pakavimui, nes didžioji dalis derliaus užauga labai panašaus dydžio. Na o derlius yra daug didesnis nei vidutinis, todėl šios bulvės yra mėgstamos ekologiškuose ūkiuose. Dėl nesunaudotų Jelly bulvių taip pat galite nesijaudinti, nes jos puikiai tinkamos sandėliavimui ilgą laiką.

Dėl didesnio krakmolo kiekio, išvirtas ar iškeptas šios bulvės minkštimas bus „sukritęs” ir švelnus, burnoje tirpstančio skonio, todėl virtuvių šeimininkai labiausiai mėgsta Jelly bulves gruzdinti. Jei esate valgę bulvytes „fri”, ko gero tai buvo būtent Jelly. Šios bulvės taip pat puikiai keps orkaitėje, paruoštos išlaikys šviesią spalvą ir nepilkės.